De (kappers)wereld volgens Marjorie

Hair bronzing: de perfecte trend voor blondines en brunettes

13 aug 2018

Hoewel we eigenlijk nog niet willen accepteren dat het einde van de zomer in zicht is, moeten we het toch onder ogen zien. Het najaar nadert, en snel ook. Gelukkig heeft een nieuw seizoen ook positieve kanten. Nieuwe trends, om maar iets te noemen. En als we inmiddels één ding geleerd hebben, is het dat we in de herfst vaak behoefte lijken te hebben aan warmere tinten, als is het maar om dat knusse hygge gevoel te kunnen bereiken. Laat de hair bronzing trend daar nou net perfect op aansluiten.

MEER

Zomerzon: Blond in je haar?

18 april 2018

Het is je niet ontgaan: de dagen worden langer, de vogeltjes fluiten, en je humeur wordt er ook beter op. De zomer komt eraan! En met het stijgen van de temperaturen, stijgen ook de kleurnummers in de salon: blond, blonder, blondst! Kleurspecialisten en kappers slaan extra tubes in, asblond, warmblond en zomerblond! Eeuwige brunettes vragen zich af: moet ook ik aan blond haar gaan denken?

Foto: Freepik

MEER

Dingen die je moet weten voordat je je haren laat kleuren!

21 maart 2018

Deze dingen zijn goed om in je oren te knopen voordat je naar de kapper gaat om je haar te laten kleuren! Want kleuren is een vak apart en soms lijkt het allemaal zo makkelijk op Instagram, maar iedere kapper kan je vertellen dat het elke keer weer een uitdaging is om jou de kleur te geven die je wilt én om je haar in goede conditie te houden. Daarom is het ook zo belangrijk dat je niet zelf gaat kleuren, maar naar een goede kapper gaat die je advies kan geven. Dus lees maar even voordat je een afspraak maakt!

MEER

Mijn ervaring met de nieuwe Care Vital producten van Keune

08 dec 2017

De essentiële mineralen van de shampoo en conditioner van Keune Care Vital zouden de conditie van droog, beschadigd en poreus haar aanzienlijk moeten verbeteren. De Vital-Nutrition producten moeten de intense haarstructuur hydrateren en zorgt dat voor een beschermlaag om beschadigde haardelen. Hierdoor wordt het haar hersteld en zou er weer gezond uit moeten zien. Ook beschermen de producten tegen uitdroging, invloeden van buitenaf en schadelijke UV-straling. De producten zorgen voor glad, zacht, glanzend en makkelijk doorkambaar haar. Ook zorgt de shampoo er voor dat de vochtbalans van het haar wordt hersteld en heeft hij een intensief voedende werking...

MEER

Getest! Het paradepaardje van GHD – de Platinum stijltang

08 dec 2017

Toen ik afgelopen jaar in Barcelona was, hoorde ik dat Coty (de nieuwe eigenaar van Wella) ook het luxe stylingtool merk ghd (Good Hair Day) had overgenomen. En om dat te vieren, kregen wij allemaal een prachtige zwarte doos met daarin de ‘Rolls Royce‘ onder de stijltangen; de ghd Platinum Styler in zwart. Nu heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met stijltangen. Aan de ene kant pluist mijn haar snel en heb ik altijd van die vervelende opvliegende babyhaartjes. Een stijltang is dan soms het enige dat nog helpt om deze te temmen. Maar aan de andere kant heb ik die korte (vaak afgebroken) haartjes natuurlijk niet zomaar – mijn haar is dun, poreus en daardoor heel kwetsbaar. Niet echt materiaal om een hete stijltang doorheen te halen zou je zeggen …

MEER

Vertel over ons via