Zomerzon: Blond in je haar?

BLOND HAAR: IETS VOOR JOU?
En als jij je afvraagt of blond haar iets voor jou is, dan ben je niet alleen. Voorbeelden genoeg van sterren die van de één op de andere dag van donker naar asblond of zelfs wit haar gingen en niet altijd met succes – denk aan vorig jaar zomer: Kim Kardashian met haar asgrijze kleur.

Dus in nog al wat salons is het een veelgehoorde vraag, zeker nu de zomer er weer aan komt: moet ik voor blond haar gaan? Topkapper en saloneigenaar Lysandro komt altijd tot een advies.

"Past blond bij de huidskleur en de kleur van de ogen, dat is altijd één van de eerste dingen waar ik op let. Er is bijna altijd wel een type blond dat bij iemand past. Een blond/beige kleur met wat koelere kleurnuances of een blond/gouden kleur die warmte geeft. Zo passen bij groene ogen en bijvoorbeeld lichte sproetjes in de huid de warme blond kleuren beter en bij blauwe ogen over het algemeen de koelere tinten. “De meest natuurlijke match, daar kun je bijna niet mee mis gaan. "             

IS JE HAAR STERK EN GEZOND?
Indien je beschadigd haar hebt, is het altijd beter om goed advies in te winnen: gebroken haar en gespleten punten beïnvloeden het uiteindelijke kleurresultaat.

Ik kijk altijd goed naar de conditie van het haar en vraag of er thuis veel met de stijltang gewerkt wordt. Eerst de punten knippen en daarna kleuren kan een oplossing zijn, maar ook het gebruiken van een goed masker helpt.                

IN DE SALON OF THUIS?
Als je voor een nieuwe look gaat, bedenk dan ook altijd hoeveel ‘onderhoud’ er nodig is. Moet je de uitgroei iedere 4 weken laten bijkleuren, kun je dit zelf, of heb je het budget om dit professioneel te laten doen? 

Sommige trends van nu zijn zelfs ‘uitgroei-vriendelijk’ zoals de omgekeerde balayage, waarbij het haar boven bij de kruin donkerder is dan bij de uiteinden. Je investeert veel in je haarkleur, en je wilt dan wel wekenlang plezier hebben van je nieuwe blonde haar, niet alleen de week na je salonbezoek.

LIEVER HIGHLIGHTS OF BABYLIGHTS?
Een zomers blond effect kan natuurlijk ook heel goed op andere manieren bereikt worden. Bij Hair Jolie zijn ze fan van de babylights.

Ben je bang voor uitgroei, is je haar erg beschadigd, ga dan voor deze subtiele manier van highlights aanbrengen. Babylights staan goed bij iedereen: mooie subtiele zachte zomertinten in je haar, voor maandenlang plezier.

Live is too short to have boring hair!

Vertel over ons via