Getest! het paradepaardje van GHD
de Platinum stijltang

Toen ik afgelopen jaar in Barcelona was, hoorde ik dat Coty (de nieuwe eigenaar van Wella) ook het luxe stylingtool merk ghd (Good Hair Day) had overgenomen. En om dat te vieren, kregen wij allemaal een prachtige zwarte doos met daarin de ‘Rolls Royce‘ onder de stijltangen; de ghd Platinum Styler in zwart. Nu heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met stijltangen. Aan de ene kant pluist mijn haar snel en heb ik altijd van die vervelende opvliegende babyhaartjes. Een stijltang is dan soms het enige dat nog helpt om deze te temmen. Maar aan de andere kant heb ik die korte (vaak afgebroken) haartjes natuurlijk niet zomaar – mijn haar is dun, poreus en daardoor heel kwetsbaar. Niet echt materiaal om een hete stijltang doorheen te halen zou je zeggen …

Eenmaal op mijn hotelkamer, kon ik de verleiding toch niet weerstaan om de chique doos uit te pakken en hem heel eventjes uit te proberen. Natuurlijk check ik eerst alle producten op internet en daar las ik:

"De Platinum Styler is de meest innovatieve styler op de markt. De stijltang is voorzien van de innovatieve gepatenteerde tri-zone  technologie: de aluminium platen met speciale keramische poedercoating hebben elk drie sensoren. Het totaal van zes sensoren zorgt ervoor dat de stijltang de perfecte temperatuur van 185 graden bereikt en vervolgens ook behoudt. 185 graden is de ultieme temperatuur om het haar te stylen, omdat deze temperatuur ervoor zorgt dat het haar niet beschadigd wordt. In de platen zit aerogel. Deze gel zorgt ervoor dat de behuizing van de stijltang koeler blijft en na een uur stylen de styler nog prima vast kan pakken. De aluminium platen met keramische poedercoating zorgen voor een optimale verdeling van de warmte waardoor het haar makkelijk en snel in model te brengen is."

Lees mijn ervaring met deze ‘stijltang der tangen’!

Het oog wil ook wat
Deze stijltang komt in een luxe doos en het voelt echt als een cadeautje om uit te pakken. De tang zelf is minimalistisch strak ontworpen, een echte beauty! Ik zie meteen waarom, er zitten – op een subtiel rondje na – geen knoppen op! Meestal moet je van alles instellen, maar deze tang heeft maar één knop. Het draaisnoer is bevestigd aan een zilverkleurig uiteinde dat soepel meedraait. Zo raakt je snoer nooit in de knoop. Het snoer zelf is lekker lang, ook handig. Er zit een siliconen soepele houder bij, waarmee je de platen bij elkaar houdt, handig voor het opbergen. So far so good …

Intelligente sensoren
Kijk zelf maar op de video hoe eenvoudig de bediening is. Die ene knop licht een keer op als je de stekker in het stopcontact steekt, zodat je ziet dat er stroom is. Vervolgens druk je even op die knop (1 seconde) en een subtiel geluidje geeft aan dat de tang wordt opgewarmd. Nu gaan de sensoren hun werk doen en de platen worden automatisch warm tot 185 graden en dan stopt meteen het knipperen. Bleep – nog een geluidje dat de tang klaar is voor gebruik. Het klinkt allemaal heel hi-tech. De sensoren houden nu de temperatuur van de bladen goed in te gaten zodat ze niet te warm worden wat slecht is voor je haar. Ook merk ik – heb de proef genomen – dat als je de stijltang uit hebt gezet en je hem snel daarna weer aanzet, de tang nog sneller is opgewarmd. Dat was voor mij het bewijs dat die sensoren echt werken en dat de platen daarom steeds een andere opwarmtijd kunnen hebben.

Een ander voordeel is dat de styler megasnel opwarmt. Als ik dat vergelijk met eerdere stijltangen, is dat echt een groot verschil. De stijltang zelf ligt fijn in de hand, is niet te zwaar en maakt een pluk haar heel snel stijl. Hij doet wat hij moet doen en mijn ervaring is (en ik heb echt niet alleen goedkope tangen geprobeerd, geloof me …) dat hij het beter doet dan alle voorgangers. Daarom kan ik hem echt aanraden aan alle stijltangjunkies. Het is natuurlijk wel een hele investering – €250,- tel je ervoor neer! – maar als je zo’n ding vaak gebruikt, is het de moeite waard.

Geen beschadigd haar?
Tja, nu komt het – ik blijf eerlijk. Goed voor je haar is het niet, wat de fabrikant ook zegt. Ik had tangen afgezworen en ik moet erbij zeggen dat ik echt heel kwetsbaar haar heb. Maar nadat ik de stijltang weer een tijdje had getest, merkte ik vooral aan mijn haar aan de voorkant, dat ze poreuzer werden. En dan gebruik ik ook altijd nog een speciale spray ter bescherming van mijn haar. Geen enkele hittestyler is goed voor je haar, wat de leveranciers ook beweren. Beschadigd haar zullen ze ook niet helemaal kunnen voorkomen. Ik gebruik hem nu ook minder omdat dat beter is voor mijn haar. Maar heb ik een afspraak en word ik even gek van mijn pluizige haar? Dan pak ik hem toch en dan heb ik wel het idee dat ik de beste tang pak, die ik ooit heb geprobeerd. Dus ik gebruik hem met mate en zie het als mijn lifesaver als ik een bad hair day snel moet omtoveren in een good hair day! Bij ons te koop in de salon!

TERUG

Vertel over ons via