Dingen die je moet weten voordat 
je je haren laat kleuren!

1) INSTAGRAM IS EEN FANTASIE
Instagram is het sprookjesboek van de haarplaatjes. Bijna alles is nep, de filters, de hoek waaruit het is gefotografeerd. Staar je er niet blind op. Veel beelden op Instagram komen in het echt nooit voor!

2) NEEM VEEL FOTO’S MEE
Hoe meer foto’s je aan je kapper lat zien, hoe beter jouw kapper een beeld krijgt wat jij wilt en hoe beter hij of zij je kan adviseren of jouw wens ook mogelijk is met jouw haar. En vergeet nooit dat een kopie van de foto nooit mogelijk is. Jij hebt een ander gezicht, ander haar. Dus het resultaat zal hoe dan ook anders worden.

3) WEES EERLIJK OVER DE VERANDERING DIE JE WILT
Kappers kunnen geen gedachten lezen. Praat over de verandering die je wilt en wees duidelijk. In geval van twijfel, beter niet doen en luister ook naar het advies van je kapper. Zij maakt dagelijks klanten mee die van alles willen, maar makt helaas ook weleens mee dat klanten spijt krijgen. Dus sta open voor het advies van je kapper!

4) CREATIEVE KLEUREN VERGEN TIJD EN ZIJN DUUR
Je haar in allerlei trendkleuren laten verven is tijdrovend en daardoor ook vaak duur. Bovendien is het resultaat heel erg afhankelijk van de conditie van je haar. Bovendien moet je hier echt de tijd voor nemen en niet denken dat je in een uurtje wel klaar bent. Wees realistisch en vraag je kapper vooraf wat je kunt verwachten.

5) KLEURCORRECTIE VERGT ÓÓK TIJD
Als je toch zelf met een pakje in de weer bent geweest en je durft eigenlijk de straat niet op, is het tijd voor een telefoontje naar je kapper. Schroom niet, kappers maken dit dagelijks mee. Vertel eerlijk welk spul je hebt gebruikt en hoe. Maar al kan je kapper veel, wees wel realistisch. En verwacht niet dat het geen tijd of geld gaat kosten. Want het is altijd goedkoper om meteen naar een kapper te gaan om je haar te laten kleuren, dan achteraf om alles te laten corrigeren.

6) TRENDKLEUREN VERVAGEN SNEL
Elke haarkleur vervaagt op de duur, maar uitgesproken kleuren en pastelkleuren vervagen nu eenmaal sneller. Dus heb je jouw haar in zo’n kleur laten verven, ga dan eens per maand naar de kapper om het bij te laten werken. Want niets is lelijker dan intense kleuren die half uitgewassen zijn. Alsof je een te vaak gewassen T-shirt draagt …

7) THUISPRODUCTEN ZIJN BELANGRIJK
En als je dan al zoveel geld voor een mooie kleur hebt neergeteld, is het natuurlijk wel zaak om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Bezuinig daarom niet op producten die je thuis gebruikt en koop ze bij de kapper, die je bovendien meteen kan adviseren welke producten je moet gebruiken. Zo voorkom je miskopen en haarkleurvervaging door goedkope drogistproducten.

8) VAN DONKER NAAR LICHT GAAT IN MEERDERE STAPPEN
Als je bruin of zwart haar hebt en je wil naar blond, zilver of pastel, dan kost dat tijd. Véél tijd. Als je ooit je haar hebt laten kleuren, al is dat jaren geleden, dan zijn de punten waarschijnlijk nog steeds gekleurd. Al deze kleuren moeten er eerst uit en om je haar ook daarna nog in goede conditie te houden, heeft de kapper tijd nodig. Maak samen een plan, vraag naar de kosten (want tijd is nu eenmaal geld!) en wees geduldig. Je kapper wil jou echt je gewenste kleur wel geven, maar wil dat je daarna ook nog gezond haar overhoudt!

9) PLATINUM HAAR VERGT VEEL TIJD EN ONDERHOUD
Als je jouw haar wit wil laten kleuren, moet je rekenen op een onderhoudsbeurt eens per maand. Anders kan het gebeuren dat je gele vlekken in je haar krijgt. Vraag dus je kapper meteen naar het onderhoud als je platinum overweegt. Er kan veel, maar ook jouw kapper is geen tovenaar!

Weet je al welke haarkleur jij wilt? Bel je kapper voor een afspraak en vergeet niet:

Live is too short to have boring hair!

Vertel over ons via