BALAYAGE

Waar een jaar geleden ombre nog helemaal hip was, is op dit moment balayage de meeste gevraagde haarverftrend. Maar wat is balayage dan eigenlijk?

Kort samengevat zijn het subtiel ingezette highlights die een sunkissed look aan je haar geven. Balayage is afgeleid van het Franse woord voor veeg. De balayage wordt dan ook als een soort veeg ingezet in je haar in de vorm van een V. Dit wordt vanuit de losse pols gedaan. Bij de balayage werken we ook niet met folies, zoals je bijvoorbeeld wel bij highlights gewend bent. De balayage wordt lager ingezet dan highlights, dus niet vanaf je hoofdhuid en er worden meestal zachte kleuren gebruikt. Hierdoor heb je nauwelijks uitgroei en hoef je het maar om de 4 à 5 maanden bij te werken. De techniek houdt rekening met de valling van je haar en geeft daardoor een oplichtend en natuurlijk effect, waardoor het haar er gezonder uitziet.

Het verschil tussen balayage haar en ombre
We kennen vast allemaal de ombré trend nog wel. Voorgaande jaren was ombré dé haartrend: de overloop van donker bij de haaraanzet, naar een lichtere kleur in de punten. Balayage en ombré hebben wel iets van elkaar weg, alleen zijn er bij een balayage veel meer kleuren in het haar aanwezig die mooi natuurlijk in elkaar overlopen en bij ombré ging het vooral om de lichte onderkant van het haar. Bij balayage is rondom het gezicht het haar ook wat lichter van kleur, en loopt die mooi over naar de achterkant. Dit zorgt voor een mooie, frisse blik. Onze stylisten kennen deze techniek ondertussen van binnen en van buiten!

Kan ik ook een balayage kapsel krijgen?
Wil jij je haar balayage verven, maar je weet niet of het wel mogelijk is? Eigenlijk kan de balayage op ieder haartype toegepast worden; of je nu lang, kort, bruin, blond of rood haar hebt. We kijken natuurlijk eerst samen naar hoe je haar natuurlijk valt en welke kleur het beste past, voordat we aan de slag gaan! Proberen? Maak een afspraak via onze website.

Wil je van tevoren een persoonlijk advies en prijsindicatie ontvangen? Boek dan een kleuranalyse!